Søg i bloggen

tirsdag den 25. oktober 2011

Bagte spinatpandekager med fyld

Det her er rigtig hyggemad, hvor der ikke bliver sparet på (den fedtfattige) ost! Men der er faktisk også en del ganske billige grøntsager i, så det er udmærket sundt - og det mætter simpelthen så meget, man kan virkelig ikke klemme mere end én pandekage ned. Prøv dem, de er super lækre!

Nå ja, og spinat i pandekagedejen er stort set ikke til at smage og er en smart måde at "snyde" mere grønt ind i maden.



Ingredienser
75 g fuldkornshvedemel
½ tsk. salt
40 g hakket spinat (frisk eller frossent - hvis det er frossent, skal det lige tøs/varmes op)
2 æg
2 dl mælk
20 g smør

Til fyldet:
300 g kyllingefilet i strimler
1 hakket løg
1 fed hvidløg, fint hakekt/presset
1 squash, i tern
1 dl frosne ærter
1 dl kaffefløde
85 g revet, fedtfattig ost (fx den fra Levevis med 10% fedt)

Pisk mel, salt, æg, mælk og spinat til en pandekagedag. Smelt smørret på panden og bag 4 pandekager (de bliver relativt tykke).

Svits kyllingestrimler, hakket løg og hvidløg i et par minutter. Kom squash ved og svits i yderligere 4-5 minutter. Tilsæt ærter og fløde, kog op og smag til med salt og peber.

Fordel fyldet på pandekagerne, rul dem sammen, læg dem i et ovnfast fad og drys med revet ost.

Pandekagerne bages i ca. 15 minutter i en 180 grader varm ovn (varmluft - 200 grader almindelig ovn).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar