Der skal feta i denne, og her vil jeg godt slå et slag for, at man tager ned til sin lokale mellemøstlige grønthandler - de har ofte feta oppe i deres små kølemontre ved disken (sammen med oliven, samosaer og andre lækre ting), og det er simpelthen så lækkert. Det koster også en del mere, end i supermarkedet, men hvis man har luft i madbudgettet eller bare vil forkæle sig selv, så kan det godt betale sig. Vi gav 30 kr. for vores blok (men vi bor også i Lyngby. Jeg er sikker på, at det fås billigere (og bedre) på Nørrebronx).
Ingredienser
400 g couscous
½ l vand
4 æbler
2 pærer
5 gulerødder
1 grøn peberfrugt (gerne flere, havde dog kun en grøn tilbage)
150 g feta
1 lime
Sæt vandet til at koge i en gryde. Når vandet spilkoger, så kom couscous'en i gryden. Tag med det samme gryden af varmen, sæt låg på, og lad couscous'en trække, til den har suget al vandet op (det tager typisk 10-15 minutter).
Imens couscous'en trækker, skæres æblerne i tern. Kom æbleternene i en skål, og pres saften af en halv lime ud over, så de ikke bliver brune. Skær derefter pærer, gulerødder, peberfrugt og feta i tern.
Bland alt sammen, pres den sidste halve lime over salaten, og så har du lækker madpakke til flere dag! Der bliver ca. 6 portioner ud af det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar