Søg i bloggen

tirsdag den 8. november 2011

Let æblekage

Æbletemaet fortsætter! Der skulle selvfølgelig også laves æblekage, så her er det en version fra Arla, hvor jeg har skåret væsentligt ned på smør og sukker (men ikke helt udeladt det). Jeg skar kagen i i alt 16 stykker, og derfor er der kun små 50 kalorier pr. styk. Det er ikke meget! Og så smager det fantastisk af æble og kanel.


Der var altså væsentligt flere stykker i dåsen, lige da de var blevet bagt ;)



Ingredienser
4 æbler
1 æg
100 g sukker
40 g smør
1 dl mælk
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Kanel

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både.

Pisk æg og sukker luftigt. Smelt smørret, og pisk smør og mælk i "æggesnapsen". 

I en anden skål blandes mel og bagepulver. Herefter vendes æggeblandingen i. Rør, til dejen er ensartet.

Hæld dejen i et smurt, ovnfast fad (jeg brugte et ret lille, kvadratisk et). Drys dejen med kanel.

Læg æblebådene på dejen og drys resten af kanelen over æblerne sammen med en lille smule sukker.

Bag kagen i ca. 30-35 minutter ved 175 grader (varmluft)/200 grader (alm. ovn). 

Skær kagen i små stykker - jeg fik i alt 16 stykker ud af det, og de er små, ja, og vejer 22-30 gram hver. Men tag to med i madpakken, eller til eftermiddagslækkersulten, og du føler, at du får noget sød, samtidig med at man kun får for ca. 100 kalorier!

1 kommentar:

  1. Skøn blog du har dig - altid dejligt med nye idéer til sund mad :)
    Det ville være mega fedt hvis du tilmeldte bloggen til bloglovin, så man nemmere kan følge dig fast :)

    SvarSlet